Social Icons

Wednesday, April 2, 2014

istimewanya ESP Shaklee..

assalamualakum wbt..

apa istimewanya ESP Shaklee... ?? istimewanya ESP Shaklee, ialah kerana ia merupakan sumber protein soya yang terbaik. menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.  ESP menyediakan 14 gram protein soya Non-GMO berkualiti tinggi dengan kesemua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino yang penting.  

berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol. Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.

istimewa lagi ESP Shaklee adalah ia diperbuat daripada protin soya non-GMO. protin soya non-GMO ini dihasilkan di bawah satu program yang digelar sebagai Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya akan dipantau dan dijaga dengan teliti bermula dari proses penanaman hingga saat pemprosesannya. 

program ini untuk memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik. daripada benih sehinggalah proses penyimpanan. yakinlah dengan penggunaan ramuan-ramuan semulajadi dan berkualiti dari Shaklee.. 

mesti ada yang terlintas di fikiran kan, apa bezanya/kelebihan Shaklee menggunakan produk soya non-GMO ni? 

yang sebenarnya, jika terdapat perubahan genetik atau perubahan kimia semulajadi di dalam sebiji kacang soya tu, mestilah ada kesan negatifnyakan.. dan semestinyalah kesan negatif itu juga akan terkesan kepada kita yang menggunkannya.. ye tak? antara kesan negatif yang dikesan ialah allergik, toxic dan potensi kanser.. 

faham-fahamlah kan, zaman sekarang ni.. semua nak banyak, semua nak cepat dan semua nak murah tapi kualiti entah kemana... ini lah yang dikatakan GMO (Genetic Modified Organism), genetiknya telah diubah..  senang kata ulat pun tak selera nak makan produk GMO ni.. sbb tu cantik jer..  antara produk GMO yang popular ialah soya, jagung, pisang dan betik.. banyak lagi sebenarnya..biasanya produk berasaskan GMO ni murah harganya..jadi lepas ni, kalau nak beli sebarang produk soya atau apa-apa jelah yang selalunya mahal jadi murah.. kalau boleh periksa dulu labelnya.. ada tak dicopkan non-GMO atau tiada... 

yang menjadi mangsanya kita yang masih tak ambil tahu perkara yang sangat penting ni.. 

jangan beli produk berdasarkan harga murah semata-mata ye... sayangilah dan hargailah anugerah kesihatan yang dipinjam olehNya ini.. alhamdulillah, saya pun sukakan susu soya.. dan syukur saya dapat minum soya yang berkhasiat daripada Shaklee... protein soya yang paling best in the world.. 

nak dapatkan produk protin soya tanpa GMO?? 

ESP adalah jawapannya.. 


untuk dapatkan maklumat lebih lanjut dan konsultasi percuma boleh hubungi saya... 

suhaila bt mamat
011-22175813
fb: Suhaila Mamat
sid: 1077576 
 


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Disclaimer I

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.


Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my