Social Icons

Featured Posts

Promosi bulan November

Dapatkan 1 unit Omega Guard percuma dengan setiap pembelian 6 unit Omega Guard. Rebate sehingga RM30+ dan penjimatan melebihi RM100. Sah sehingga 31 Dec sahaja.

Vivix - Si Tonik Ajaib

Vivix tidak dikenali dengan nama jolokan Si Tonik Ajaib kalau ia bukan benar-benar menghairankan ramai pengamal perubatan.

Bisnes dengan RM75? Ada ke?

Anda tidak perlu mempunyai rumah kedai yang sewanya RM2000 sebulan untuk berniaga. Tidak perlu meminjam bank untuk mencari modal. Cukuplah dengan RM65 dan kehendak hati yang tinggi. Insya-Allah pasti berjaya. Saya akan tunjukkan caranya.

Monday, May 29, 2017

5 TIPS MENYUSU SAMBIL BEKERJA (BULAN PUASA)


Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera kepada pembaca blog Suhaila. Terima kasih tak terhingga kepada anda Suhaila ucapkan. Semoga hari ini anda semua akan mendapat satu ilmu yang bermanfaat yang ingin anda ketahui...

Untuk ibu ibu semua tetap memberi susu secara eksklusif kepada anak-anak sangat-sangatlah mencabar ye, dari segi emosi dan fizikal. Harap ibu ibu semua sudah bersedia untuk mengetahui dengan lebih lanjut.

Mula-mula sekali:




1.Set Your Mind right

Pengeluaran susu banyak dikawal oleh minda kita. Jika kita awal-awal lagi sudah set minda kita yang susu akan berkurang semasa puasa, maka berkurangkan ia… Sama juga jika kita berpuasa, bila kita kata penatnya puasa, dengan serta merta tubuh kita akan rasa lemah sangat, tapi bila kita tukar mind set kata, ehh aku kuat, tak penat pun.. dengan serta merta juga tubuh kita terus rasa segar bertenaga.

Maka apa yang perlu ibu-ibu buat adalah reset kembali minda kita, percayakan pada badan kita dan perbetulkan niat kita. Bulan ramadhan kan bulan keberkatan dan suci. In sya Allah, segalanya akan dipermudahkan oleh Nya, yang penting niat yang betul dan berdoalah.

Tips: Perbanyakkanlah doa, mohon lah dengan Dia yang Maha Pemberi

“ Ya Allah, permudahkanlah segala urusan kehidupanku. Banyakkalah susuku untuk bayiku di bulan Ramadhan yang mulia ini, permudahkanlah jalanku untuk aku menyusukan anakku di bulan Ramadhan ini agar menuruti segala yang telah Engkau syariatkan.”
“ Ya Allah, Ya Matin, seberapa banyak susu yang akan aku perolehi puasa hari ini, penuhilah dengan RahmatMu dan keberkatan disisiMu. Semoga dengan keberkatan bulan Ramadhan ini, susu yang sedikit menjadi banyak dan kenyang buat anakku.. aminn”

~ tukar mindset ‘susu tak perlu banyak, tapi cukup untuk buat baby kenyang’. Itulah yang dipanggil berkat. Walau sedikit tetapi cukup.

2.       Jaga makan dan minum

Ibu-ibu digalakkan untuk makan makanan yang sihat, dan menyihatkan. Tinggi protin, rendah lemak, sebaiknya ambillah sumbernya dari tumbuhan bukan haiwan.

Nasi boleh dimakan  seperti biasa, namun tak perlulah kita nak beli semua makanan yang ada kat bazar tu kan.

Air, yessss air saaangat penting. Pastikan air sentiasa cukup setiap hari. 3 liter ataupun ikut keperluan berat badan ibu-ibu, iaitu 25kg untuk 1 liter air.

Contoh pengambilan:-

~Berbuka: 3 biji kurma dengan 500ml air kosong, setiap sejam lepas berbuka minum lagi 250ml sehingga nak tidur malam.

~Sahur: sejurus bangun untuk sahur minum 250ml, sambil masak minum lagi 250ml, simpan 2 gelas terakhir lagi untuk diminum selepas makan dan sebelum imsak. Sahur juga makan 3 biji kurma lagi.

Ibu-ibu mesti sahur atau wajib makan sahur tau…. Kerana terdapat keberkatan di dalam sahur itu. Rasulullah berpesan :-
“ Bersahurlah kamu, kerana sesungguhnya dalam sahur itu terdapat keberkatan” (Hadis dicatatkan Bukhari dan Muslim)

Dapat sunat, dan dapat pahala…

3.       Direct feeding dan pam

Jika ibu ibu sudah mempunyai jadual penyusuan yang tetap, follow je jadual tu.
Contohnya:
12am – double pumping
2 am – tandem (anak menyusu dan pam)
4.30 am – pam
6.30 am – pam
Ni contoh jadual pam waktu malam.

Bulan puasa biasa ibu ibu masuk kerja awal kan, jadi ambiklah kesempatan ruang masa yang ada untuk pam lagi. Kalau jalan jam, boleh pam waktu ni, bukan ada orang tengok pun. Semua tengah focus kat jalan jam… hehehe

Bila dah masuk waktu kerja, boleh mulakan pam lagi, contohnya:
10.30 am
1.30 pm
4.30 pm
Masa balik tu, kalau jalan jam lagi, boleh pam lagi.

Yang penting ibu-ibu kena konsisten pam/menyusu ikut jadual. Kena disiplin, terutamanya waktu pam… waktu menyusu kat rumah ikut keperluan bayi lah.. bila-bila masa yang dia nak kan..

Ibu ibu juga digalakkan untuk bangun malam, antara pukul 2-3 pagi untuk tanden, sebab in sya Allah, hasilnya akan buat ibu ibu tersenyum sepanjang hari.

4.       Tips ke 4 adalah zikir.

Perbanyakkan zikir, terutamanya sewaktu menyusu.. banyak keberkatan yang bakal kita perolehi dengan alunan zikir dari mulut ibu.
“ Ya Allah Ya Matin, Ya Allah Ya Wahab “ 
gandakan alunan zikir ini berbanding hari-hari biasa.

5.       Makanan tambahan/supplemen

Kalau boleh ambillah supplemen untuk membantu ibu ibu menyusu mendapatkan nutrisi yang mencukupi sewaktu berpuasa, untuk memekatkan susu dan membantu ibu ibu kekal sihat bertenaga.

Semoga Allah permudahkan niat murni ibu ibu semua untuk terus menyusukan anak secara eksklusif.

Untuk ibu ibu yang mengambil anak angkat dan nak menyusukan anak, boleh cuba direct feeding dan pam secara konsisten antara 2 hingga 3 jam sekali. Direct feeding lebih banyak memberi kesan daripada pam.

Ibu ibu digalakkan membuat jadual dan konsisten serta disiplin dengan jadual tersebut. In sya Allah, susu akan keluar. Mula-mula mungkin akan keluar susu yang cair macam air kosong atau susu yang yang sangat jernih, tapi ibu ibu jangan risau, teruskan konsisten dengan jadual. In sya Allah, susu putih akan keluar nanti.

Sepatutnya ibu ibu boleh start dari awal iaitu sebelum puasa lagi, supaya bila masuknya bulan puasa, ibu ibu semua dah selesa.



*Ibu ibu nak tahu supplemen apa yang boleh diambil untuk ibu menyusu? dan ia adalah sangat berkesan, semulajadi, dan selamat yang berasaskan tumbuhan semulajadi...
Boleh hubungi/wa Suhaila di 01126047745
sid:1077576
boleh pm kat fb : Suhaila Mamat




Monday, May 22, 2017

KEPENTINGAN OMEGA 3 TERHADAP KESIHATAN

assalamualaikum wbt, dan salam sejahtera... terima kasih kerana sudi memilih blog Suhaila untuk mendapatkan sedikit info, harapan Suhaila agar dapat menambah sedikit pengetahuan untuk anda juga..

Entry kali ini kita bercerita mengenai kepentingan Omega 3 kepada kesihatan sepanjang hayat.. Entri ini adalah daripada daripada artikel dalam jounal Omega 3...

Tahukah anda, asid lemak (fatty acid) omega 3 dikaitkan dengan penuaan yang sihat sepanjang hayat. Ini bermakna ia sangat penting untuk tubuh badan kita bermula sejak dari janin hinggalah kepada warga tua, kerana umur kita akan meningkat setiap tahun.

Apa itu Omega 3


Asid lemak Omega 3 juga dikenali sebagai asid lemak tepu (EFA's), merupakan lemak sihat atau baik yang kita perlukan bagi menyokong fungsi normal semua tisu dalam tubuh. iaitu membran saraf, salur darah dan otot-otot adalah terbina daripada asid lemak.

Badan kita tidak mampu untuk mengeluarkan asid lemak dengan sendirinya, jadi kita harus mendapatkannya daripada sumber yang boleh menbekalkanya blok binaan penting untuk badan kita ini.

Asid lemak omega 3 mengandungi Asid Docosahexaenoic (DHA) dan Asid Eicosapentaenoic (EPA). Kedua dua elemen ini penting untuk tubuh dan memberikan banyak kebaikan di antaranya:


  • kesihatan jantung
  • kesihatan mata dan fungsi kognitif
  • mengurangkan keradangan

Ada kajian berkenaan EPA dan DHA sangat penting untuk perkembangan janin yang betul, termasuk neuron, retina, dan fungsi imun bagi janin tersebut. EPA dan DHA juga mampu untuk menghalang banyak aspek fungsi kardiovaskular termasuk keradangan, penyakit arteri periferal, masalah utama koronari dan pencegahan gumpalan darah daripada berlaku.

EPA dan DHA juga dikaitkan dengan pencegahan, pengurusan berat badan, dan fungsi kognitif kepada mereka yang mempunyai penyakit Alzheimer sederhana.

Kerana ia sangat penting untuk otak. Bila otak dalam keadaan baik, semuanya akan baik, akan tetapi sekiranya otak berada dalam keadaan yang tidak baik, sebarang penyakit akan menjadi lebih teruk. Contonya darah tinggi, yang mana akan membawa kepada strok.

Kurangnya pengambilan DHA dan EPA dipercayai berkait dengan proses peningkatan keradangan, perkembangan janin yang lemah, kesihatan kardiovaskular, dan risiko penyakit Alzheimer.

Kajian ini banyak memberi tumpuan kepada manfaat daripada EPA dan DHA jika dijadikan suplemen sepanjang hayat termasuk penggunaan semasa mengandung untuk perkembangan janin yang sihat yang memberi kebaikan sepanjang hayat, untuk mengurangkan banyak faktor kardiovaskular, dan kegunaan yang berpotensi kepada alzheimer.


Kepentingan Omega 3 Dalam Kesihatan

Omega Guard : Omega 3 dan Ibu Mengandung


Sangat penting untuk ibu mengandung untuk mengambil asid lemak Omega 3 yang mencukupi.Terlalu banyak faedah EPA dan DHA kepada ibu dan terutamanya kepada bayi dalam kandungan.

Hakikat ini kerana:

Semasa mengandung, plasenta memindahkan nutrien termasuk DHA daripada ibu kepada bayi. Sebanyak mana ibu mengambil Omega 3 setiap hari sebanyak itulah bayi akan dapat. Dalam kata lain apa yang ibu makan itulah yang anak dapat.

Garis panduan Pemakanan Kesihatan dan Perkhidmatan Manusia (US) mengesyorkan ibu mengandung mengambil di antara 8 - 12 oz makanan yang mengandungi Omega 3 seminggu iaitu bersamaan dengan 300 - 900 mg EPA dan DHA setiap hari.

Antara manfaat asid lemak Omega 3 semasa mengandung adalah:-
  1. DHA berperanan dalam fungsi membran sel - untuk perkembangan otak bayi dan retina. ini boleh dikaitkan dengan penglihatan normal dan fungsi otak apabila bayi lahir kelak. Satu kajian oleh Hakim et al. mendapati kanak-kanak yang ibunya mengambil suplemen DHA semasa mengandung mempunyai kemahiran menyelesaikan masalah jauh lebih baik daripada kanak-kanak yang ibunya tidak mengambil suplemen DHA semasa mengamdung.
  2. Mengelakkan kelahiran pramatang dengan mengurangkan prostagladin iaitu boleh megurangkan keradangan dalam rahim.
  3. Melindungi bayi daripada alahan dan meningkatkan sistem imun - justeru dapat mengurangkan risiko ekzema, asma dan lain-lain penyakit disebabkan sistem imun yang rendah dikalangan bayi dan kanak-kanak.
Omega Guard : Kesihatan Kadiovaskular



Penyakit berkaitan kardiovaskular adalah punca kepada 38% daripada semua kematian di negara kita. Keradangan kronik selalu menjadi punca kepada kebanyakan penyakit kronik, termasuk penyakit kardiovaskular. EPA dan DHA mempunyai kesan anti radang dan berperanan dalam tekanan oksidatif serta membantu meningkatkan fungsi sel melalui perubahan dalam gen.

EPA dan DHA meningkatkan kestabilan plak, mengurangkan pengaktifan endothelial, dan meningkatkan ketelapan vaskular, sekaligus mengurangkan peluang untuk mengalami kardiovaskular.



Asid lemak Omega 3 dapat membantu kesihatan kardiovaskular dari segi memainkan peranan dalam aterosklerosis dan penyakit arteri periferal (PAD):
  1. Mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular dengan membantu meningkatkan kestabilan plak, mengurangkan pengurangkan pengaktifan endothelial, dan meningkatkan ketelapan vaskular. 
  2. Meningkatkan fungsi endothlial - mengurangkan tahap plasma dan meningkatkan pengembangan aliran arteri.
Omega Guard : Kesihatan Otak

Alzheimer adalah satu penyakit yang mempunyai rawatan terhad dan tiada penawar dengan petanda awalnya adalah hilang ingatan dan ketidakupayaan pesakit.

Pada masa ini dianggarkan 26.6 juta pesakit alzheimer di seluruh dunia dan dijangka meningkat lagi pada tahun mendatang. Banyak kajian mendapati pengambilan asid lemak Omega 3 dapat membantu menurunkan keradangan plak pada otak terutama di kawasan otak yang dianggap penting seperti hippocampus dan korteks parietal.
  1. Meningkatkan plasma yang dikatakan dengan faktor keradangan dan faktor granulocyte
  2. membantu menurunkan berat baadan
  3. Meningkatkan fungsi kognitif pesakit alzheimer.
PENUTUP

Daripada artikel/jurnal ini, penting untuk mendapatkan bekalan Omega 3 yang cukup untuk badan kita daripada sumber pemakanan seharian. Kita memerlukan sekitar 500mg hingga 1000mg Omega 3 setiap hari. Adakah mudah untuk kita dapatkannya dari makanan harian kita?

Jadi untuk memudahkan kita untuk mendapatkan Omega 3 yang mencukupi setiap hari, elok kita dapatkan suplemen agar dapat menampung keperluan tersebut.

Jadi untuk keseluruhannya kebaikan Omega 3 ini penting sejak dari dalam rahim sehinggalah kepada warga emas.
  1. Ibu mengandung dan meyusu: khasiat kepada bayi dari segi fungsi otak dan perkembangan mata yang normal, fungsi kognitif, juga melindungi bayi daripada penyakit alahan/ekzema/asma dan meningkatkan sistem imun bayi.
  2. Melindungi tubuh daripada penyakit berkaitan kardiovaskular seperti darah tinggi, penyakit jantung dll.
  3. Melindungi daripada penyakit berkaitan saraf dan otak seperti alzheimer, parkinson, strok dll.

Sudahkah anda mengambil supplemen Omega 3 anda hari ini? 

Sekiranya anda juga pencari kehidupan yang sihat berpanjangan seperti saya, Shaklee telah membuktikan bahawa produk Shaklee boleh memberikan hidup yang sihat, bertenaga dan muda kepada anda dan keluarga.

Pilihan ditangan anda, saya telah pun memilih produk yang terbaik dan diyakini untuk saya amalkan, saya juga yakin anda juga sedang mencari produk yang terbaik dan terbukti berkesan untuk digunakan, jadi tidak perlu ragu-ragu untuk memilih produk terbukti berkesan, semulajadi dan selamat seperti produk Shaklee...

Untuk dapatkan Omega Guard dan supplemen lain dari Shaklee, boleh hubungi saya dengan segera di 01126047745

Suhaila bt Mamat
SID : 1077576








Sunday, April 30, 2017

TRAVEL SEMASA HAMIL

Assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera..

Terima kasih kerana sudi menjengah ke blog Suhaila.. Suhaila harap dengan berkongsi pengalaman Suhaila sendiri ini dapatlah membantu sedikit sebanyak, ibu ibu hamil diluar sana merancang percutian dengan lebih senang hati...

Travel semasa hamil..

Pada mulanya, semasa suami Suhaila beritahu tahun ni ada trip ke Bandung, rasa macam kecewa juga lah, sebab fikir tengah mengandung kan.. tak kan lah nak pergi travel, luar negara pulak tu.

Tapi bila fikir fikir balik, siapa yang tak nak pergi ke Bandung kan, syurga membeli belah kott,          "orang kata.." masa tu tak pergi lagi tak tahu lah betul ke tidak.. hehehee

Dah lama berangan nak pergi Bandung, terasa rugi pulak kalau tak ikut. Jadi, bila semangat dah bertukar tu, cepat-cepat lah cari en google...

Bila baca blog2 yang berkaitan, rasa confident tu datang sikit demi sikit.. Sebab ada ramai rupanya yang dah travel masa pregnant ni. Ia bukanlah suatu yang tak pernah dibuat orang. hahaha.. legaaa

Tapi cabarannya adalah, mampu ke mak buyung ni nak travel, tak penat ke nanti, kang menyusahkan orang pulak...betul tak..

Tapi Suhaila google lagi, pastu adalah terjumpa satu blog ni http://www.almaricantik.com/2017/04/ibu-hamil-kuat-boleh-naik-flight-panjat.html

Okey bila tengok video klip ni, waahh dia makan supplement Shaklee... Makin bertambah keyakinan Suhaila masa tu untuk ikut jugak ronbongan ke Bandung ni.. Sebab Suhaila pon memang sedang amalkan supplement set hamil Shaklee. Yeaayyy

Jadi keputusan sudah dibuat, sambil tu Suhaila tetap berdoa kepada Allah swt supaya memudahkan segala urusan Suhaila sepanjang berada di Bandung. dan Allah telah mengizinkam Suhaila untuk sampai ke Bandung.. Alhamdulillah..

SURAT PENGESAHAN DOKTOR..

Pada mulanya Suhaila memang tak tahu langsung, yang ibu mengandung rupanya perlukan surat pengesahan dari doktor untuk naik pesawat, maklumlah Suhaila memang jarang naik flight, sebab takde pergi mana kan..

Masa dok baca baca blog2 lah Suhaila baru tahu rupanya ada prosedur untuk ibu hamil naik flight. hahaa..

Sebenarnya jika tiada masalah seperti di bawah, dan dengan kebenaran doktor tak ada masalah pon untuk ibu hamil naik flight..
1. Pendarahan ringan
2. Kencing manis
3. Tekanan darah tinggi
4. Mabuk hamil yang teruk
5. Pernah mengalami keguguran
6. Pernah melahirkan bayi pramatang


MASA YANG SESUAI UNTUK TRAVEL

Alhamdulillah, kebetulan Suhaila memang berada di trimester kedua (14 hingga 27 minggu),
26 minggu. Masa trimester kedua, kebanyakan masalah mabuk teruk, peluang keguguran sudah berlalu, dan pada masa ini ibu hamil sudah semakin bertenaga dari terimester pertama.

Jika ibu sihat dan tiada masalah, kebanyakan syarikat penerbangan juga akan membenarkan ibu hamil naik pesawat sehingga peringkat 36 minggu. Juga diingatkan, usia kehamilan perlu juga dikira pada tarikh pulang nanti ye, jadi semak betul betul tarikh sebelum menempah tiket, untuk mengelakkan sebarang kesulitan kelak.

TIPS ATAU PERSEDIAAN NAIK KAPAL TERBANG

  • Usahakan untuk check in lebih awal dan minta tempat duduk yang selesa bagi memudahkan anda untuk berjalan dan ke tandas.
  • tekanan udara dalam kapal terbang adalah rendah dan perlu banyak minum air bagi menghindari dihidrasi terutamnya sewaktu penerbangan yang jauh.
  • gerakkan kaki setiap 15 minit bagi mengelakkan kaki kejang akibat duduk terlalu lama. antara kaedah gerakan adalah dengan meluruskan kaki, memutarkan pergelangan kaki, dan menggerakkan jari kaki.
  • jangan khuatir dengan mesin pengimbas keselamatan yang perlu dilalui setiap pintu masuk lapangan terbang, kerana ia bukanlah sinar x yang boleh mengganggu keadaan bayi dalam kandungan. 
VITAMIN SANGAT MEMBANTU

Oleh kerana ini adalah pengalaman pertama Suhaila travel semasa hamil, nervous dia tu lain macam skit, jadi Suhaila banyak tekankan persediaan mengenai kesihatan dan keselesaan. Suhaila tak nak, datang jauh jauh dan dah berhabis banyak, tapi dok terperap je kat dalam bilik hotel. itu sangat merugikan. 

Dengan berkat doa dan bantuan vitamin shaklee, semua perjalan dapat Suhaila pergi mengikut jadual, takde satu pon yang tertinggal. Tiada langsung masalah kesihatan, sedangkan ada seorang ahli rombongan yang terpaksa skip satu hari perjalanan akibat masalah kesihatan.

Yang Suhaila rasa tak selesa sikit, sebab kasut yang Suhaila pakai tu, ia masih baru, jadi agak kurang selesa sikitlah. Tapi untuk hari pertama dan kedua sahaja. Hari lain dah okey balik.

MASALAH BUANG AIR BESAR


Masalah ni selalu Suhaila hadapi bila travel, tak kisahlah dalam atau luar negara. Bila dah bertukar tempat pembuangan, selalu timbul masalah ni kan. Suhaila rasa, anda pon samakan?Alaa ngaku jelah, bukan orang tahu pon, hahahaaa... kita2 jeee...

Tapi untuk trip kali ini, Alhamdulillan, tiada langsung masalah pembuangan ni, setiap pagi sebelum turun sarapan kat lobi, mesti flush dulu, tak pernah miss okey.. nak makan pon senang hati dah.. lalalaalaaa

Sebelum ni, memang nak makan pun tak senang, sebab yang kat dalam pon tak keluar lagi, nak tambah lagi, aduii.. makin bertoksin laa dalam badan..

Apa vitamin yang Suhaila makan?

Next entry, Suhaila cerita ye.. sebab boring jugakkan panjang2 sangat cerita hehehee..

Jom layan gambar masa di Bandung...

Day 1

turun flight, nyaman je rasa udara.. setelah sejam duk pusing atas, delay x leh turun..
makan dulu.. ini lah menu utama makanan kat Bandung
Hari pertama, tak sempat nak pergi mana-mana.. lepas makan, pergi satu kedai kain, tapi tak sempat ambik gambar pon, sebab excited dok pilih kain.. lupa ambik gambar... dapatlah tangkap beberapa helai kain pasang sulam dan tshirt..

Day 2

Floating Market, Lembang
tu dia gambar mak yong kan.. heheheee
antara jualan kat floating market

selfie sikit, cik abang mak yong tengah bagi keterangan
 apa kat pasanngan paling veteran  yang join trp kali ini tu... hehe


Antara pemandangan yang ada kat sini, cara penanaman padi

bagi makan ikan, banyak dan gemok gemok ikan kat sini,
terkejut mak yong dengar ikan datang serbu makan

Gerai gerai dalam bot..  ni gerai kebab, sedap jgk..
banyak lagi gerai yang jual macam macam jenis makanan lagi


Day 2: Farm House Susu Lembang













Day 3 : Kawah Putih

Pada zaman dahulu kawasan ni di anggap kawasan 'keras', memang tak ada seorang penduduk setempat pun yang berani masuk ke dalam hutan ini.. sebab setiap kali burung yang melintasi kawasan ni mesti dah tak keluar, mungkin mati...

Jadi tak ada yang berani nak masuk kawasan hutan ni, sehinggalah seorang warga belanda yang datang melawat Bandung, merasakan kawasan ini terlalu sunyi, dan perasaan ingin tahu beliau membawa kepada penerokaan ke dalam hutan tersebut.

Sehinggalah beliau terjumpa satu kawasan dan terpegun melihat keindahan pesona alam yang terbentang di hadapannya, di mana terdapat sebuah danau yang cukup luas dengan air yang berwarna putih kehijauan.

Dari dalam danau tersebut keluar semburan lava serta bau belerang yang menusuk hidung. Maka terjawablah mengapa burung tidak mahu melintasi kawasan tersebut.

Mak yong tak tahan ngan bau belerang kuat sangat..




Tak tahan, tak boleh dok lama, risau pulak kat baby ni.. ajak cik abang mak yong naik dah,
sempat amik gambar sikit jer.. 

Kat belakang tu, tangga untuk turun naik ke kawasan kawah



Ni kenderaan yang akan bawa kita naik dan turun ke atas tempat kawah,
dia punya laju bawak tak hingat, masa naik tadi kenderaan ni tak ada pintu

Balik dari Kawah Putih, makan dulu.. ni makanan paling sedap sepanjang
berada kat Bandung.. hahaha




Day 4: Balik.. Yeayy, rindu anak anak



Jika anda ingin mengetahui dengan lebih lanjut, boleh hubungi @ whatapps Suhaila : 01126047745
Boleh juga follow FB Suhaila di Suhaila Mamat .


Saturday, April 1, 2017

DO SUPPLEMENT REALLY WORKS?

Assalamualaikum wbt..

Salam sejahtera dan terima kasih kepada anda yang sudi membaca blog Suhaila...

Fenomena Shaklee tengah melanda rakyat Malaysia, baru-baru ini satu forum mengenai tajuk "Do Supplement Really Work?" yang telah dianjurkan oleh pihak Shaklee di Kuala Lumpur, yang dihadiri oleh Presiden Shaklee Malaysia, Helen Lam.

Seramai 3 orang panel telah dijemput khas bagi membincangkan isu ini..

Siapakah mereka bertiga ini?

Dr. Bruce Daggy - Naib Presiden Kanan Penyelidikan dan Pembangunan Sains Shaklee Corporation.



Dr. Rajbans Singh - Presiden Persatuan Kesihatan Malaysia



Caleste Lau Wai Hong - Pengurus Dietetik Pusat Perubatan Sunway


Keratan Akhbar yang membincangkan tajuk "Do Supplements Work"










Ini menunjukkan pihak Shaklee sangat sangat mengambil serius tentang penekanan tentang pengambilan makanan tambahan dalam diet harian penduduk Malaysia amnya..

Tujuan forum ini diadakan adalah bagi membuka mata seluruh rakyat Malaysia agar menitik berat mengenai kesihatan dan pengamalan makanan tambahan.

Ketiga-tiga panel ini sangat bersetuju dengan pengambilan makanan tambahan dapat mengurangkan pelbagai risiko penyakit yang telah menyerang pelbagai golongan rakyat di Malaysia.

Jika anda menyahut seruan ini, dan ingin mengetahui bagaimana untuk mendapatkan supplement Shaklee, boleh hubungi saya, Suhaila 01126047745..

Jika anda juga ingin mengetahui apakah kebaikan menjadi ahli shaklee anda boleh baca entri ini DISINI


Friday, March 31, 2017

PELUANG MENJANA PENDAPATAN DENGAN SHAKLEE

Peluang Menjana Pendapatan

Assalamualaikum dan salam sejahtera serta ribuan terima kasih kepada anda yang telah sudi berkunjung ke blog Suhaila..

Selamat Datang juga diucapkan ke dunia SHAKLEE - dimana peluang Shaklee terbentang luas hasil gabungan harmoni Falsafah, Produk dan Pelan Perniagaan kami.

Sertai kami untuk mendapat peluang menjana pendapat 

Pelan jualan Shaklee memaparkan keunikan manfaat kewangan, insentif dan kepimpinan yang mengiktiraf perkembangan jualan dan membantu pemilik perniagaan ini membina organisasi yang kukuh serta menjana keuntungan lumayan.

Shaklee menawarkan kaedah yang berkesan dalam mempertingkatkan kewangan dan memenuhi gaya hidup anda.

Usah bertangguh, hubungi saya untuk menjana pendapat anda dengan segera

Program Ganjaran

Shaklee menawarkan peluang untuk memperolehi ganjaran daripada beberapa aktiviti pembangunan perniagaan. Peratusan ganjaran adalah berdasarkan jualan produk dan juga kejayaan anda dalam melahirkan pemimpin perniagaan yang mengemudi pasukannya untuk menduplikasi usaha anda.

Lebih besar kumpulan anda, maka lebih banyak ganjaran yang anda perolehi! Peluang ini ternyata tiada hadnya.

Pelan perniagaan Shaklee yang telus


Program Kereta


Program subsidi kereta Shaklee ialah program insentif tajaan Shaklee untuk semua pemimpin jualan Shaklee yang menepati syarat-syarat kelayakan yang ditetapkan.

Pemimpin jualan yang layak akan memperoleh kredit kereta setiap bulan apabila mereka memenuhi syarat prestasi minimum untuk program subsidi kereta.

Program Insentif

Sebaik sahaja anda mencapai pangkat supervisor, anda boleh mula memperolehi mata ganjaran dalam Program Insentif, yang memberikan pelbagai keistimewaan termasuk pelancongan eksklusif yang ditanggung sepenuhnya oleh syarikat (Shaklee).

Pakej Umrah ditaja sepenuhnya oleh Shaklee

pakej luar negara ditaja sepenuhnya oleh Shaklee

Pakej luar negara ditaja sepenuhnya oleh Shaklee

Pakej 'cruise' ditaja sepenuhnya oleh Shaklee



Testimoni Kejayaan 




Cara Mulakan

Mulakan langkah anda


Mulakan langkah anda untuk mencapai segala yang anda hajati, Hubungi saya untuk ketahui bagaimana peluang pendapatan Shaklee yang lumayan dapat membantu anda menikmati kehidupan yang lebih sempurna.

Hubungi saya
Suhaila Bt Mamat
SID:1077576
01126047745





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Disclaimer I

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.


Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my