Social Icons

Featured Posts

Promosi bulan November

Dapatkan 1 unit Omega Guard percuma dengan setiap pembelian 6 unit Omega Guard. Rebate sehingga RM30+ dan penjimatan melebihi RM100. Sah sehingga 31 Dec sahaja.

Vivix - Si Tonik Ajaib

Vivix tidak dikenali dengan nama jolokan Si Tonik Ajaib kalau ia bukan benar-benar menghairankan ramai pengamal perubatan.

Bisnes dengan RM75? Ada ke?

Anda tidak perlu mempunyai rumah kedai yang sewanya RM2000 sebulan untuk berniaga. Tidak perlu meminjam bank untuk mencari modal. Cukuplah dengan RM65 dan kehendak hati yang tinggi. Insya-Allah pasti berjaya. Saya akan tunjukkan caranya.

Sunday, June 3, 2018

Why Spa The Walking Beauty

assalamualaikum. terima kasih kena sudi klik klik ke blog Suhaila. Suhaila harap, dapatlah menjawab segala kekeliruan anda yang sedang membaca ni.

okey  nombor satu sekali kenapa? kenapa anda perlu atau wajib memilih Spa The Walking Beauty (TWB) ni sebagai titik permulaan untuk anda buat bisnes spa.

PENGENALAN

Memula sekali meh Suhaila perkenalkan apa itu projek spa TWB ni.

Spa TWB ni adalah suatu projek "spa bergerak". yang mana tidak memerlukan anda pening kepala mencari sebuah premis strategik pun untuk menjalankan bisnes spa ini. Jadi, walau siapa pun anda, ia tidak menjadikan satu masalah jika anda betul betul ingin membuat bisnes spa.

Kerana jika anda memang sedang bekerja, walaupun anda seorang student, ia boleh dijadikan sebagai bisnes part time mahupun fulltime untuk anda yang memang sedang mencari peluang untuk buat bisnes.

Bisnes spa bergerak ni juga adalah bisnes yang time flexible. Dimana-mana dan bila-bila masa sahaja ia boleh dilakukan. Contoh untuk orang bekerja atau studen, boleh ambil masa waktu rehat sejam tu untuk buat facial kat surau. Senang kan. Senang senang je dapat duit poket lebih haritu. Manakala untuk suri rumah pula, sesudah setel uruskan hal anak dan kerja rumah, boleh setting time dengan jejiran buat kat rumah diorang, dapatlah duit dapur sikit sesambil membawang tu kan.. hehee gurau jer..

PRODUK - BRAND

Nak tahu jugakkan produk jenama apa team TWB guna? Penting tau, kot2 banyak bahan chemical ke, tak pasal2 rosak muka orang.

Ok, produk yang dipilih team TWB juga adalah 100% menggunakan produk shaklee sebagai bahan utama iaitu untuk facial, scrub, masker, mandian aura dan juga sauna.

Seperti yang anda semua ketahui Shaklee adalah satu nama yang tidak asing lagi di Malaysia ni. Shaklee sangat dikenali dengan produk yang mementingkan kualiti yang semulajadi terbaik, terbukti dan berkesan.

Produk Shaklee sudah bertahan di Malaysia selama lebih 40 tahun. Bermakna produk ini memang sangat diyakini akan keberkesanan dan kualitinya oleh pengguna. Untuk pengetahuan anda Shaklee sangat obses dengan kajian dan kualiti. Mereka sanggup berhabis berjuta-juta USD semata-mata untuk ujian kualiti sahaja. Rata-rata syarikat lain tidak sanggup melakukannya, tapi Shaklee sanggup.

Produk juga memainkan peranan penting dalam bisnes spa. Sebab sesetengah orang dia akan bertanya dulu apa produk yang spa guna, untuk keyakinan mereka, bermakna tidak boleh guna sebarang produk. Spa yang akan bertanggungjawab jika berlaku masalah kepada pelanggan.

Produk Shaklee adalah produk organik yang berasaskan tumbuhan, jadi ia sangat sesuai untuk semua jenis kulit. Dan seperti biasa, ia telah pun diuji keatas kulit manusia ye, bukan diuji keatas haiwan. kemon kita kan manusia, bukan haiwan. Shaklee berani kerana yakin dengan produk mereka tau, terus uji ke atas kulit manusia.

Produk Shaklee ni dia banyak tak de daripada ada tau.. apa tu?
  • Tiada pemanis tiruan
  • Tiada pewarna @ lemak trans
  • Tiada menjalani ujian terhadap haiwan
  • Tiada mengandungi bahan peluntur klorin
  • Tiada mengandungi paraben
  • Tiada mengandungi Sodium Lauriel Sulfat (SLS)
  • Tiada mengandungi Sodium Lauriel Eter Sulfat (SLES)
  • Tiada asis hidroklorik
  • Tiada Butyl Cellosolve
  • Tiada mengandungi bahan terlarang
  • Tiada mengandungi dakwat toksin
  • Pembungkusan produk pun selamat dan bebas dari cecair toksik.
Kalau nak tahu, botol shaklee tu sendiri pun "biodegradeable". Bukan main tempah kat kilang plastik biasa biasa je tau. Termasuk dakwat tulisan dia sekali! semuanya mesra alam sekitar. Shaklee kan sangat mementingkan keharmonian dengan alam sekitar. 

Bukan sekadar fokus pada produk dan pembungkusan produk je, malah bangunan ibu pejabat Shaklee tu sendiri pun dibuat dari bahan yang mesra alam semulajadi tau. 

Nak tau tak betapa selamatnya produk spa Shaklee? pengalaman dari beautician sendiri ni ye, tengah-tengah duk tepek masker kat ibunya, tetiba anaknya datang terus ambik masker tu suap dalam mulut dia, tapi takde apa yang nak dirisaukan sebab, memang boleh makan pun. Produk Shaklee dijamin selamat. Kan dah cakap, best buat spa guna produk shaklee. 

Scrub/masker spa TWB memang boleh dimakan. Ada orang takut nak buat treatment untuk ibu mengandung, takut effect baby dalam perut, kat situ pun dah nampak dia guna bahan yang mengandungi bahan kimia, yang bahaya untuk ibu mengandung. Tapi dengan spa TWB, tak perlu risau, semua bahan selamat untuk sesiapa saja. Best kann... takde istilah rugi custemer, betul tak.. hehhee

Kenapa Gunakan Produk Shaklee untuk spa?
= Always Work
  • USD 250 juta dilaburkan terhadap ujian-ujian, kajian dan pembangunan R&D 
  • Bukti dalam lebih 100 kertas kajian saintifik, 90 darinya telah diterbitkan di dalam majalah-majalah
  • 70 kajian klinikal telag diterbitkan
  • 60 orang saintis Shaklee
  • 50 patents
  • 54 pingat emas yang dimenangi atlet antarabangsa
  • Memperkasakan angkasawan NASA
  • "Landmark Study 2007" yang dikendalikan dengan kerjasama penyelidik-penyelidik daripada UC Berkeley School Public Health
Shaklee yakin beri JAMINAN bahawa produk mereka BERKESAN dan DIJAMIN SELAMAT. Sebab mereka ramai saintis yang buat kajian.

SUPPORT

Dalam masa yang sama, jika anda join Spa TWB, anda akan ada MENTOR yang akan bagi support, bagi galakan, bagi tips, bagi aura, nak tanya apa-apa semua boleh, ilmu ilmu akan sentiasa dibekalkan. Banyak idea-idea yang boelh dikongsi bersama. Dan yang paling penting, biasalah bila anda berbisnes, orang bisnes banyak ujian yang dia perlu atasi, jadi masa inilah kita perlukan kata-kata nasihat, dorongan dari team member dan juga mentor.

Bila dah start buat servis, bermulalah income dari penjuru-penjuru lain datang. Spa TWB ada 5 penjuru tau. Itu adalah yang paling BEST sekali bila join spa TWB ni. Kalau nak tahu mana datangnya 5 penjuru ni, kenalah join spa TWB ni dulu. heheee

Spa TWB juga tidak hanya mementingkan kecantikan luaran sahaja tau, ia juga sangat mementingkan kesihatan dalaman yang mana akan menyerlahkan lagi kecantikan luaran. Lagi satu yang bestnye, para bautician juga tetap dijaga tahap kesihatan mereka. Biasalah, servis mana yang tak penatkan, itulah untungnya spa TWB ni, kami juga diwajibkan menjaga kesihatan kami, dan semua ni dah termasuk di dalam bayaran full package. Memang sangat berbaloi.

Okey last but not least, banyak lagi sebenarnya kelebihan join spa TWB ni, tapi yang ni yang basic je. Yang detail kena join lah senag nak citer dalam group nanti.

Spa TWB juga ada Annually Travel Chance tau. Maknanya, setiap tahun akan ada satu lawatan ke luar negara bersama founder TWB Spa iaitu Master Ainul Shahrazad. Dengan income 5 penjuru yang yang Spa TWB tawarkan, anda mampu untuk kumpul duit tau, untuk join lawatan ke luar negara ni. Tahun ni In Sya Allah, Dec 2018, Team Spa TWB akan ke PARIS!!!!! Syioookkkkkk kan.

Amacam, best kan join Team Spa TWB ni. Jom lah join kami SEKARANG! pencarian agen seluruh Malaysia diperlukan. Boleh start menabung untuk ke PARIS uolsss.. heeeheeee

Untuk sebarang soalan dan keraguan boleh hubungi Suhaila di 01126047745

Suhaila Agen Spa TWB KELANTAN

MAKE YOUR DECISION RIGHT NOW,!


Monday, May 21, 2018

Harga Kursus Spa Termurah - The Walking Beauty 2018

Assalamualaikum wbt. Terima ksih sebab sudi klik pada blog Suhaila.

Suhaila harap dan doakan, Suhaila dapat membantu anda mendapat jawapan kepada persoalan yang anda cari ini.

Okey berbalik kepada tajuk entry kali ini iaitu harga kursus spa paling murah dan termurah. Ya, betul anda sudah jumpa pada orang betul untuk mencari kursus spa paling murah di Malaysia ni. Semua orang nak benda murah tapi berkualiti kan sekarang ni. Maklumlah keadaan ekonomi sekarang sangat menekan, betul tak?

Sebab itulah kami di The Walking Beauty (TWB) menawarkan satu peluang yang sangat menarik untuk anda. iaitu kursus spa yang termurah, dan yang paling murah di Malaysia tapi kualitinya tetap setanding dengan spa-spa yang ada diluar sana tau. Tak percaya? haaa, kejap lagi Suhaila akan bagitahu apa yang korang akan dapat dengan kursus spa termurah ni, ok!

Apa yang pastinya, di TWB kursus spa yang kami tawarkan walaupun kursus paling murah, ia bukan calang-calang tau, ianya kursus spa TERMURAH dan BERSIJIL lagi tau. Kami juga menawarkan spa yang berkonsepkan home spa dan mobile spa, yang 100% tidak memerlukan kedai untuk beroperasi. Korang boleh buat spa di rumah sendiri atau pergi ke rumah custemer. Haa amacam, best tak korang?? Excited tak??

BERAPA HARGA KURSUS SPA TERMURAH DI TWB?

TWB menawarkan pakej kursus spa termurah dipasaran dan sangat berbaloi pada harga hanya Rm1999.00 sahaja. Sila jangan terkejut lagi ya, heheee. Jom kita tengok apa pakej yang TWB tawarkan dalam kursus termurah ni. Haa tak sabarkan.. heeheee


Kami menyediakan sebanyak 5 jenis kursus spa dalam pakej kursus spa bergerak ni. Ia termasuk :
  • Facial Relaxing Treatment
  • Body Scrub & Urut Lulur
  • Mandian Susu Aura
  • Hand & Foot SPA
  • Herba sauna
+ BONUS !
Modul "How To Set Up Our Own Mobile Spa & Home Spa" !

Dah la kursus spa paling murah, dapat lagi bonus macamana nak set up spa, kami akan ajar anda untuk menjadikan ruang spa yang sangat menenangkan untuk anda set up, supaya anda tetap rasa seperti berada di tempat spa yang sebenar. 

Memang sangat berbaloi kepada sesiapa yang baru dalam dunia spa ni, yang baru nak berjinak-jinak menceburkan diri memang best gilerr. Suhaila jamin anda takkan menyesal dan takkan rugi sesen pun.

KEISTIMEWAAN KURSUS SPA PALING MURAH TWB 

Istimewanya kursus spa bergerak dengan TWB ni, anda akan terus dapat semua peralatan lengkap untuk anda mulakan perkhidmatan spa bergerak anda sendiri, ia termasuklah:

  • YOUTH Shaklee Skin Care 
  • Produk spa untuk mask
  • Produk spa untuk body, foot & hand scrub
  • TWB trial Kit Spa
  • Eksklusif beg spa
  • Facial Steamer
  • Ion massage
  • Sijil Penyertaan 
  • Bimbingan TWB Support Group
  • Bina Spa atas nama sendiri
Apabila selesai je buat training, anda dah boleh tarik beg spa eksklusif anda tu dan buat spa kat custemer anda. terus dapat duit. Senang kan. Tak perlu fikir banyak benda, tak yah fikir mana nak cari lot kedai, nak bayar sewa lagi, nak kena buka hari-hari yang mana belum tentu lagi ada pelanggan datang, elektrik, air lagi kena bayar, betul tak?

Spa bergerak ni senang, kita boleh buat appoinment je dengan pelanggan, tarik beg pergi je tempat yang dijanjikan pada masa yang ditetapkan. Sangat-sangat senang dan mudah balik modal!

Korang, mana nak cari lagi pakej kursus macamni dah la kursus spa TWB ni murah, dah selesai kursus bukan balik tangan kosong Ok! Siap dapat beg spa yang dilengkapi dengan alatan untuk facial daaannn produk eksklusif tau, shaklee YOUTH skin care yang menjadi kegilaan ramai tu! WOWWWW!

Dengan hanya RM1999.00, korang akan dapat 5 jenis kursus spa + bonus + set lengkap untuk buat spa bergerak idaman korang tu dengan NAMA spa korang sendiri tau!!!!

Murah bukan cikai-cikai punya ni ye. Apa yang paling penting, semua beautician yang terlahir dari kursus spa termurah di TWB adalah yang terbaik dan BOLEH BUAT DUIT SETIAP HARI. Bak kata RESULT MATTERS! heheee

Suhaila dengan sijil penyertaan, yaeyy ohsemm


Masa tengah training, memang tertidur laaa zzzzz
Semua orang dah boleh menikmati layanan spa di rumah mereka sendiri, syiookkk ooo


Ini lah dia beg spa dan peralatan. Semua ni dah termasuk dalam satu yuran sekali bayar je.. Ada lagi barang lain macam produk scrub, masker dan lain2.


TUNGGU APA LAGI?????

Trainers TWB berada di SELURUH MALAYSIA! Jangan risau anda tinggal dimana. Suhaila sendiri tinggal di Kelantan.

Jom sama-sama kita jana pendapatan dengan skill mobile spa dengan TWB sekarang!

Lets be part of us!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hubungi SUHAILA di 01126047745 untuk tempahan tarikh kursus.

Tempat adalah terhad untuk setiap sesi!


Sunday, May 6, 2018

KENAPA PERLU ADA BIG WHY?

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera...

Terima kasih Suhaila ucapkan kepada semua pembaca kerana sudi klik klik blog Suhaila.
Suhaila doakan anda semua berada dalam keadaan sihat sejahtera, dimurahkan rezeki, bahagia, kaya dunia dan akhirat.

Okey, berbalik kepada tajuk entry Suhaila hari ini, kenapa kita perlu ada BIG WHY dalam hidup kita.

Sangaaaaat penting ya...

Sebenarnya dalam hidup kita ni kita perlu ada sekurang-kurangnya satu BIG WHY untuk kita teruskan hidup yang bukan biasa-biasa punya...

Kita nak hidup yang luar biasa, macam Rasulullah, macam Khadijah, macam Aisyah, macam Sumaiyyah... macam sahabat-sahabat nabi yang lain..

Kita nak hidup kita biar jadi kenangan, buat jadi teladan walau kita sudah tiada nanti.. Tidak semestinya seluruh dunia..

Sekurang-kurang oleh keluarga terdekat, sahabat handai...

KENAPA?

Nak tahu kenapa? Sebab kita tak boleh selamanya hidup di zon selesa.. Bila kita keluar dari zon selesa, kita akan tahu betapa banyaknya nikmat yang Allah telah sediakan untuk kita. Bukan sekadar nikmat dunia, malah nikmat akhirat kita boleh dapat, In Sya Allah..

Kalau dulu, bila kita bergaji 3k, habis satu kampung rasa nak heboh kan... tapi sekarang setakat 3k, masih tergolong dalam golongan miskin.. kan ada viral pasal seorang penerima gaji 3k yang buat senarai tu.. Lepas tolak bulanan punya bayaran wajib, tinggal berapa ratus je.. Belum masuk bab belanja harian lagi...

Itu satu hal, itu pun boleh dibuat BIG WHY, tapi bila kita rasa selesa dengan kehidupan macam tu, itu belum membangkitkan semangat kenapa kita perlu keluar dari zon selesa kan...

Cukup bulan tunggu gaji lagi, bayar apa yang patut, duit dahh abis.. Nak menyimpan pun tak mampu, silap haribulan siap berhutang lagi.. Haaa, bila dah masuk bab hutang ni, ini lah masanya dah memang tahap wajib untuk keluar dari zon selesa anda.

Katalah anda tidak tergolong dengan golongan gaji 3k, gaji 5k keatas.. Wowww memang best kan nampak, pergi travel sana sini, makanan pantang ada yang viral, kejor yeop kejor, sanggup pergi cari merata alam, beli kereta besar, rumah besar...

Tapi sayangnya pergi dengan family kecil anda sahaja... takde pun nak bawa mak ayah sekali pergi bercuti.. mak ayah kat kampung ni, mengagguk dengan senyuman je lah kalau diberitahu nak kesana sini.. dalam hati dia, anda tahu ke?

Kemon gais, mak ayah yang bawa kita ke dunia ni, kalau tak de diorang tak merasa kita gaji 4/5 figures sebulan, jalan merata atas dunia ni, makan sedap-sedap. Tapi tak pernah bawa diorang sekali..

Diorang ni kalau dapat kita bawa atau sponsor naik haji atau umrah yang hotel paling dekat dengan masjidil haram tu, dah syukur sangat-sangat tau... tak nak bawa pergi melancong pun tak pe lah.

Bulan puasa ni, sanggup tak kita bagi 1 ribu buat beli makan, tak payah nak fikir nak masak apa.. buat amal je sepanjang satu bulan ni..

Raya ni, nah ambik lagi 1 ribu, buat shoping raya.. ada beran tak?

Camane nak beran, kalau tak ada duit kan.. nak makan sendiri pun tak lepas, kais pagi makan pagi, kais petang makan petang.. (ayat ni keluar time nak bagi duit kat mak ayah la, tapi untuk diri sendiri siap hutang youuu...)

Mak ayah ni sanggup berhabis habisan tau kerja keras nak hantar kita masuk universiti, dalam ke luar negara ke... kita kat kampus tahu mintak jer.. diorang punya sengsara nak cari duit, ada anda pernah terfikir? tapi dicarinye juge, dengan harapan korang lah yang akan menyara diorang kelak, bukan menumpang tau!!....

Yang anda ni, dah lepas habis belajar, dapat gaji 4 5 figures, beli kereta, beli rumah, beli itu ini, ada tak teringat nak balas dulu jasa mak ayah.. bahagiakan diorang dulu, beli apa yang diiorang nak, bawa diorang pergi kemana diorang nak pergi dulu..

Mak ayah ni, tak cakap je.... diorang pun nak merasa naik kapal terbang. makan makanan kat hotel macam korang makan...

Korang boleh bayangkan tak, korang belajar tinggi2, berpuluh tahun mak ayah hantar sekolah, universiti bagai, dapat kerja gaji besar, tapi bila mak kat kampung mintak duit rm200 je nak beli barang dapur, korang tak dapat nak hulur, sebab korang dah habiskan duit korang untuk komitmen korang je???? Sooooo selfishhhhhh

Masa kecil dulu, ingat lagi tak, siapa yang susukan kita, siapa yang suapkan makanan bila kita lapar, tu tak masuk lagi time kita ngada-ngada suruh suap sebab nak pergi main.. siapa yang bawa kita pergi beli jajan, jalan-jalan naik motor petang-petang lepas penat balik kerja.. siapa yang melalak meraung meronta-ronta nak ngikut ayah pergi kerja?? ha siapa siapa...

Takde ke dalam fikiran kita nak bahagiakan diorang dulu sebelom bahagiakan diri sendiri?

Okey ni contoh BIG WHY kita ialah parents kita, ada orang gunakan anak sebagai BIG WHY. Nak jaga anak sendiri, nak asuh anak sendiri, nak tengok perkembangan anak setiap hari, apa perkataan pertama, bila langkah pertama, bila larian pertama, taknak hantar pergi nurseri, nak masak sendiri kat rumah kan. Jadi kot kot mana pun income kena masuk juga kan, dah terbiasa shopping, mana boleh duk rumah tak shopping kan...

Ada yang tak faham lagi apa BIG WHY ni?

Saya terangkan sikit lagi, dia macam bila kita teringatkan Big Why kita ni, boleh mati woo kalau tak buat. Kalau aku tak buat sungguh2, matilah lah aku.. haa sampai gitu sekali BIG nye tuh. Barulah tiada alasan lagi yang akan keluar. So carilah dan selamilah BIG WHY anda.

Semua ni pada pandangan sayalah, bila adanya BIG WHY kita dengan sendirinya nak dan akan berubah untuk mengejar impian kita tu. Tiada lagi alasan bakal keluar dari mulut bahkan fikiran kita.

Haa, sape yang tengah naca ni yang rasa nak keluar dari comfort zone yang dah BIGGGG dia punya WHYYY heheee, sebab saya nak offer satu peluang yang memang susah nak jumpa kat tempat lain ni.

Korang yang nak buat bisnes, modal dah ada, minat pun dah ada, BIG WHY pun dah ada, peluang je belom jumpa lagi. Haaa meh sini dekat2, rapat2.

Marilah join Program Buat Duit RM2000 Sebulan MFMS. Ok untuk korang yang dream BIG, 2k tu adalah sebagai kick start je tau. Kalau korang betul2 serius dan nak buat bisnes ni, korang boleh buat sampai 10x ganda pun tau!!! Memang Unlimited, Confirm, janji, betul, percayalah ha apa lagi, MEMANG BOLEH janji korang yang NAK.

Kalau nak join, wasap Suhaila segera tau.. Sebab, kelas akan bermula 10hb ni dah. Kalau lambat daftar ketinggalan laaa.. Rugiii...

wasap segera 01126047745

wasap segera 01126047745


Monday, April 16, 2018

Sedap sangat ke Esp (Protin Powder)?

Hai, Assalamualiakum dan Salam Sejahtera kepada semua.

Terima kasih sebab sudi klik-klik ke blog Suhaila.

Haa, korang semua nak tahu ke sedap ke idok Esp Shaklee ni?

Meh nak bagi Resepi Esp, korang pun boleh cuba, try and error korang punya resepi pulak tau kalau tak suka rasa plain tu. Ni ada beberapa resepi yang korang boleh try dulu kat rumah. pastu bila dah jatuh chentaa dengan esp ni, korang boleh la pelbagaikan bakat kretiviti korang tu kan.

Esp ni sangat sesuai untuk semua golongan tau, satu family boleh minum. Alahai kalau buat minum petang santai-santai sambil bagi ikan makan dalam kolam tu, boleh hidangkan minuman Esp ni. Bahagia je nampak.




Jommm, lets check it out.. salin jangan tak salin korang.. sedap-sedap tau resepi dia. yummmm yummmm

1. Protein Oreo Smoothie


2. Pineapple Orange Smoothie


3. Pineapple Ice Cream Protein Smoothie


4. Dates Portein Shake


5. Peanut Butter And Strawberry Smoothie


6. Papaya Ginger Protien Smoothie


7.  Manggo Grape Protein Soya


8. Kiwi Protein Smoothie

9. Avocado Protein Shake

10. Last but not least, paling fofuler punya ingredient untuk buat smoothie is Banana Oat Protein Smoothie.


Tengok adik-adik ni minum slurrrp slurrp... Suhaila yang tengah menaip ni pun tertelan-telan air liur tau.. hhahhaa.. Kalau korang kata tak sedap lago tak tau laaa... 


Hah camane, baru terbukak biji mata korang, Esp ni boleh dipelbagaikan cara hidangan. Tertelan-telan air liur tu kan, tengok resepi ni. heheheee

Okeylah, Suhaila harapkan semoga korang gembira dengan resepi ni dan selamat mencuba! 

Apa takde Esp lagi????

Jangan kalut, jangan risau.. meh roger Suhaila, wasap je 01126047745. tulis situ, saya nak esp. Faham le hakak, hehee. Sat gi, datanglah posmen depan pintu rumah korang untuk hantar Esp ni. Yeaayyy
kbai ;)



Saturday, April 14, 2018

Buat Bisnes Tak Payah Cari Orang

Ada orang tanya,

"Nak join projek buat duit awak ni kena cari orang ke? Saya tak nak cari orang.

Habis nak cari kucing ke nak buat bisnes?

Tersasul soalan tu terus dari saya.

Betapa ramai lagi yang nampak

  • :x: Buat bisnes ni sorang sorang jela.
  • :x: Kerja keras sorang sorang sampai berjaya

Mampu? Baca ni je pon dah rasa penat kan. Mana ada sesape berjaya buat keje sorang sorang.

Even Guru Besar terbaik di dunia pon. Dia perlukan team guru guru dan pelajar yang hebat. Barulah dia sendiri jadi hebat.

Dik, awak pikir camni je.

Kalau jual nasi lemak. Kita taknak cari orang. Habis kita nak jual nasi tu kat sape?

Orang jugak kan?

Masa tu kita bisnes sorang sorang. Dari masak nasi sampai ke jual nasi kat orang. Kita buat.

Bape banyak kita boleh jual agak agaknya? Penat? Sah sahhh penat giler. Dah kita tak nak cari orang untuk bisnes dengan kita kan.

Kalau kita nak besarkan bisnes nasi lemak kita contohnya.

Kita kena cari pekerja. Orang lah tu. yang buat sama sama dengan kita. Ada yang masak nasi. Ada yang masak sambal. Ada yang jual.

Jadi kita pon boleh kongsi rezeki dengan diorang. Diorang cari rezeki dengan buat keje. Kita bayar gaji diorang.

Lepas tu kita nak besarkan lagi bisnes kita. Nak bagi satu Malaysia jual nasi lemak kita. Kita kena ada ejen kan?

Takkan dari Johor sampai ke Kedah kita sorang jual. Sah sah takleh. Mati hidup balik pon takleh.

Macam tu jugak dengan shaklee. Dalam shaklee ada 2. Makan saja atau buat bisnes sama.

Makan saja tu terhad untuk diri sendiri.

Buat bisnes pulak terbuka pada orang lain. Ada bisnes partner kita.

Sama sama kita buat kerja secara berjemaah untuk sama sama dapat cari nafkah untuk keluarga kita dan keluarga orang lain.

Mentoring, coaching. Buat sama sama. Kalau buat bisnes ni kita sorang kaya. Tak de guna

Bisnes shaklee sama je dengan bisnes dropship. Namunnn. Dropship ni lain ckit. Harga stokis dpt lagi murah. Orang bawah mcm dropshipper dapat harga lagi mahal.

Shaklee ni semua orang dapat harga sama. Dan kami buat bisnes secara berjemaah.

Coaching tak de had. Tak yah bayar berpuluh ribu pada upline yg buat kelas walau dia hadir kelas tu berpuluh ribu.

Kelas minimum saja tampung untuk kos dewan dan kita makan la.

Dan semuanya ada sistem. Produk yg sah sah berkualiti dan ada kajian klinikal. Semua welfare ahli dijaga elok oleh shaklee.

Sape buat lebih dia dapat lebih. Upline dapat "upah" mengajar dan guide sampai teammate berjaya melalui leadership bonus.

Kalau upline tu tak guide, grup tak berkembang. Sama jugak. Tak dapat pe jugak.

Kalau downline (teammate) buat lebih, upline tak dapat pon kalau upline tak usaha. Ada je downline dapat bonus lebih dari upline.

Sekarang dah faham apa tu sistem Shaklee? :grinning:

Bagusss. Alhamdulillah.

NAK JOIN KAMI? klik je link ni >>> http://BuatDuit1500sebulan.wasap.my :grinning:

#ProjekBuatDuit


Protin Terbaik

Nak cari PROTEIN POWDER?

Tak tahu ciri-ciri yang terbaik? Apa yang perlu diambil kita untuk memilih yang terbaik. meh sini saya kongsikan.

Yelah kita pun sentiasa sibuk dengan kerja kan, nak meneruskan dan uruskan kehidupan. Sampaikan kadang-kadang terskip breakfastlah, skip lunch lah, skip dinner lah.

Bahaya tu, tak cukup nutrisi dalam badan sel-sel akan rosak, akan mengundang masalah dan penyakit senang menyerang nanti. Jadi nak mudah tak, umtuk bagi sel-sel tu dibaiki? senang je, ambillah protien powder. Tapi jangan ambil sembarangan tau. Kena memilih juga, pilih yang terbaik sahaja kualitinya.

Mana yang bagus? Macamana nak pilih? Ini tips nya:

1. Pastikan tiada gula tambahan.
Ambil protin powder yang tidak menyebabkan anda tidak mengambil kalori yang berlebihan. dan kekalkan gula dalam darah dengan baik.

2. Rendah glisemik indek (GI)
GI yang tinggi boleh sebabkan bacaan gula dalam darah tak cantik. nanti anda akan rasa cepat penat dan rasa macam kebulur gile, macam tak makan setahun. GI yang rendah boleh kenyang lama tau. GI rendah ni dia macam, melambatkan nasi dalam perut tu habis, gitulah, tak pun korang google lah sendiri apa tu GI rendah, hehehee

3. Pastikan protin powder korang nak beli tu cukup semua '9 asid amino perlu' tau.
Apa ke benda pulak ni? Asid amino umpaman batu bata untuk buat sebuah rumah. Adanya asid amino, badan akan berfungsi dengan baik, proses biological pun akan berjalan dengan baik mengikut aturannya. Contohnya ia mampu untuk simpan nutrien. Jadi, kalau ada luka, koyak apa apa cepatlah pulihnya tu.

4. Non-GMO
Okey untuk yang belum tau apa itu Non-GMO ni, ia stand for Non Genetically Modified Organisma dalam tumbuhan, haiwan dan sebarang microorganisma yang sudah diubahsuai genetiknya. Perasan tak, Contoh buah la banyak dan mudah faham. Sepatutnya mengikut musim, dah boleh makan sepanjang tahun. Pokok sepatutnya tinggi lampai baru keluar buah, dah berat buah dari pokok jadinya.

Memang seronok tengok kan, tapi untuk jangkamasa yang panjang ia akan memberi masalah kepada badan kita. Jadi jika ada produk yang non-GMO, pilihlah yang itu, in sya Allah selamat dan berkhasia, nutriennya pun camgini hah.

5.Rendah lemak
Sebenarnya yang terbaik nak pilih protin powder dipasaran ialah pilih yang lemaknya kurang 3g untuk setiap 100g protin powder. Dengan itu bolehlah kekalkan mass otot dan kolestrol level juga berada di tahap yang baik.

6.Pilih berasaskan soya
Kenapa? Sebab ia sangat sesuai untuk semua orang termasuk yang lactose introlerance. 100% berasaskan tumbuhan juga sesuai untuk vegans. Lagipun, pengambilan protin soya berterusan boleh membantu mengawal menopous sindrom bagi wanita. Dan lagi, kebaikan nya adalah mengurangkan paras kolestrol dalam badan.

Nak tak cari yang setanding seperti pilihan diatas? takde yang lain melainkan ESP je jawapanya.



Macam mana nak dapatkan ESP ni?, Boleh kontek/wasap saya di 01126047745

by the way, saya Suhaila SID, yang sedang aktif dengan #projekbuatduitrm1500mfms. thanks for the reading. untuk ketahui dengan lebih lanjut, silalah pm ye. =)

ohh lupa nak bagitahu, bulan ni (April 2018) esp ada promo tau. dah lama jugak shaklee tak buat promo esp nih. jom cecepat grab the promo.

Rujukan
*Messina, M.(2016). Soy and Health Update: Evaluation of the Clinical and Epidemiologic Literature. Nutriens, 8(12), 754 **Xiao C.W. 2008. Health effects of soy protein and iso avones in humans. J.Nutr.2008;138:1244s-1249S.


Monday, December 4, 2017

kurus vs menyusu

Assalamualaikum wbt…

Terima kasih kerana sudi klik klik ke blog Suhaila..

Harini Suhaila nak cerita serba sedikit pengalaman Suhaila semasa menjadi salah seorang peserta Program SlimFit.

Focus yang Suhaila ingin tekankan pada entri kali ini ialah mengenai penyusuan (breast feeding).

Sejujurnya, pada awal penglibatan Suhaila semasa join program SlimFit ni, susu untuk baby agak merudum.

Sehinggakan sepanjang minggu yang pertama dan kedua tu, memang kerap sangat baby menangis, dan bila direct feeding pun asyik mengamuk je, sebab susu tak keluar..
Memang susah hati sangat..

Suhaila bertahan sehingga minggu kedua, iaitu sehingga timbangan pertama dilakukan.

Sebelum tu Suhaila dah hampir berputus asa, mak Suhaila pun dah sound, dia suruh beli je susu formula, buat top up untuk baby.. (mak Suhaila yang tolong jaga anak Suhaila, dan tinggal bersama Suhaila) tapi Suhaila tak nak beli, sebab dah bertekad nak fully bf untuk baby ke lima Suhaila ni..

Mak Suhaila pun penat jaga baby sebab asyik nangis.. Nampak la dia stress sikit.. kesian jugak kat mak dan baby.. Mak Suhaila juga cakap, biarlah tak kurus lagi, tunggu baby dah boleh makan pun dah ok, kalau nak kurus jugak.. tu lagi menguatkan hati Suhaila untuk berputus asa je join program SlimFit ni..

Jadi, bila timbangan dah dilakukan, Suhaila dapati keputusan penurunan tidak memuaskan.. itu juga factor yang menguatkan lagi untuk Suhaila berputus asa, jadi Suhaila pun mengadu pada coach yang susu Suhaila drop..

Apa lagi, kalut la coach.. risau dia, macam macam nasihat lah yang coach berikan.. termasuklah untuk minta nasihat daripada crew yang sebelum ni pun pernah menyusu semasa join program SlimFit..

Terus crew tersebut pm Suhaila.. hahahaa..

Banyak nasihat dan tunjuk ajar yang beliau berikan..

Setelah berfikir panjang, Suhaila nak teruskan dan habiskan jugak program SlimFit tanpa stop menyusu..

Sebab Suhaila tahu, dengan menyusu badan merupakan salah satu cara yang paling mudah untuk kurus atau kurangkan berat badan.. sebab Suhaila pernah alaminya masa menyusukan anak pertama dan kedua dulu.. dan ramai dah yang mempunyai pengalaman yang sama..

Jadi Suhaila ikut nasihat yang crew berikan.. ya, memang ada perubahan sikit.. tak banyak sangat bezanya.. jadi Suhaila fikir lagi, kenapa susu Suhaila tetap tak seperti sebelum Suhaila join SlimFit dulu..

Jadi Suhaila cuba pula mengubah sedikit cara makan suplemen seperti sebelum ni.. (lupa nak bagitahu, set untuk menyusu ada dalam set untuk kurus.. kira sekali harung laa, 2 n 1 gitew, tak perlu nak beli lain..)

Subhanallah Alhamdulillah, syukur sangat.. akhirnya dengan gabungan nasihat daripada crew dan betulkan cara makan supplemen, susu badan Suhaila mengalir keluar dengan meriahnya..


Jadi dua dua pun dapat… kuyus dan baby pun dah tak meragam lagi.. mak Suhaila pun dah tak stress sebab baby menangis lagi..

Itu adalah pengalaman yang baru buat Suhaila.. 

Penting untuk tahu CARA YANG BETUL untuk mendapatkan keputusan yang betul.. 

Untuk kurus kena tahu cara yang betul, untuk menyusu juga kena tahu cara yang betul, untuk meriahkan susu juga kena tahu cara yang betul...

Nak tahu caranya?

Boleh pm direct Suhaila untuk kita selesaikan masalah yang anda hadapi.. just wasap je ke 01126047745.. okey.. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Disclaimer I

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.


Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my